Volgens onze informatie gebruikt u een verouderde browser. Dit kan ervoor zorgen dat bepaalde functies niet goed werken. Browser actualiseren

EFISC Certificering

European Feeds Ingrediënts Safety Certificering.

Een voedselveiligheidsnorm, waartegen producenten zich op vrijwillige basis kunnen laten certificeren.

Wilt u meer informatie of een offerte aanvragen?

Wat betekent EFISC?

EFISC staat voor European Feeds Ingrediënts Safety Certification en is een voedselveiligheidsnorm, waartegen producenten zich op vrijwillige basis kunnen laten certificeren. EFISC is opgericht door de AAF, Association des Amidonniers et Féculiers (zetmeel industrie) en FEDIOL (Europese plantaardige olie en eiwit industrie) voor het opzetten van een ‘Europese gids voor goede bedrijfsvoering’. Deze gids is bestemd voor de industriele productie van veilige diervoeders en is opgezet binnen het raamwerk van EFIP (European Feed Ingredients Platform, een organisatie, waarin alle Europese organisaties op het gebied van voedingsmiddelen zijn vertegenwoordigd). De gedachte hierachter is dat voer voor dieren en voedsel voor de mens niet los van elkaar kunnen worden gezien.

Wie gebruiken EFISC?

EFISC is bestemd voor bedrijven, die op industriële schaal diervoeders produceren. De standaard heeft betrekking op de productie van voedermiddelen, afkomstig van oliën vrijgekomen bij verwerking en raffinage van oliehoudende zaden en de zetmeelindustrie, vanaf het moment dat de grondstoffen binnenkomen tot het moment van overdracht van eigendom. EFISC heeft geen betrekking op de primaire productie, productie van additieven of de handel in voedermiddelen.

Het doel van EFISC

Het doel van deze Europese norm is verhogen van de veiligheid van voedermiddelen, door:

  • het minimaliseren van het risico dat onveilige voedermiddelen de voedselketen binnendringen;
  • het assisteren van producenten bij de implementatie van de hygiëneverordening (183/2005/EC);
  • een grensoverschrijdende Europese tegenhanger te bieden voor locale initiatieven op het gebied van diervoeder veiligheidsschema’s;
  • het vergroten van de transparantie en het consumenten vertrouwen;
  • gebruik te maken van de ervaring en expertise binnen de industrie.

Voordelen van EFISC-certificering door Lloyd's Register

Lloyd's Register is door EFISC geaccepteerd. Onze ervaren assessors beschikken over specifieke en praktische ervaring binnen de sector. Zij hebben relevante opleidingen en cursussen afgerond, zowel binnen de voedingsmiddelen en voedermiddelensector, als op het gebied van auditing. Bovendien verwacht Lloyd's Register van haar werknemers dat zij hun kennis, vaardigheden en persoonlijke eigenschappen voortdurend ontwikkelen. Combinatie audits met ISO22000/FSC22000/ ISO9001 zijn mogelijk, waardoor de efficiency van het auditproces wordt verhoogd. Lloyd's Register is één van de toonaangevende certificatie-instellingen in de wereld met een onberispelijke reputatie, waarvan de certificaten en verklaringen zijn erkend door vele partijen over de hele wereld.

Hoe wij kunnen helpen

Met onze expertoplossingen en onafhankelijkheid garanderen wij de integriteit, betrouwbaarheid en het succes van elk facet van uw onderneming. Wij helpen bij het optimaliseren van productiviteit en recuperatie, het verlagen van operationele kosten, het beperken van risico's en het aantoonbaar voldoen aan overheidsvoorschriften, branchecodes en -standaarden, waarvan vele mede door ons zijn ontwikkeld.

Wilt u meer informatie of een offerte aanvragen?

Druk op Enter of op de pijl om te zoeken Druk op Enter om te zoeken

Zoeksymbool

Zoekt u naar?