Używasz przestarzałej przeglądarki. To uniemożliwi Ci dostęp do niektórych funkcji. Zaktualizuj przeglądarkę

Informacja o polityce prywatności

Lloyd’s Register bardzo poważnie podchodzi do kwestii bezpieczeństwa Twoich danych osobowych i dba, aby były stale chronione.

Jaki jest cel niniejszej Informacji o polityce prywatności?

Niniejsza Informacja o polityce prywatności ma na celu dostarczenie Ci jasnych informacji o tym, jak zbieramy i wykorzystujemy Twoje dane osobowe podczas Twoich interakcji z nami, oraz o przysługujących Ci prawach związanych z tymi danymi.

Kim jest Lloyd's Register?

Nazwa „Lloyd’s Register” odnosi się do międzynarodowej grupy spółek, której właścicielem jest Lloyd’s Register Group Limited (spółka zarejestrowana w Wielkiej Brytanii pod numerem 08126909), która z kolei należy do Lloyd’s Register Foundation (zarejestrowanej w Wielkiej Brytanii jako organizacja charytatywna pod numerem 1145988 i spółka pod numerem 07905861).

Jak się skontaktować z Lloyd’s Register?

Jeśli masz jakiekolwiek pytania odnośnie niniejszej Informacji o polityce prywatności albo wykorzystania swoich danych osobowych, prosimy o kontakt z naszym Inspektorem ochrony danych za pośrednictwem:

  • e-maila: dataprotection@lr.org;
  • poczty tradycyjnej: Data Protection Officer, Lloyd’s Register, 71 Fenchurch Street, London, EC3M 4BS, UK; lub
  • dzwoniąc pod numer: +44 20 7423 1724.
Jakie dane osobowe gromadzi Lloyd’s Register?

Lloyd’s Register gromadzi wyłącznie podstawowe informacje na Twój temat (takie jak imię, adres mailowy i podstawowe dane kontaktowe - oraz wszelkie inne informacje, które zdecydujesz się udostępnić), i tylko w następujące sposoby:

  • Informacje, które udostępniasz za pośrednictwem naszej strony, pisemnie, przez telefon, na naszych eventach albo za pośrednictwem innych środków; lub
  • informacje, które uzyskujemy na podstawie Twojej interakcji z naszymi stronami i/lub usługami.

Nigdy nie prosimy o udostępnianie jakichkolwiek informacji wrażliwych na Twój temat ani nie zamierzamy takowych gromadzić.

Dlaczego Lloyd’s Register gromadzi dane osobowe?

Lloyd’s Register musi uzyskać podstawowe informacje na Twój temat, aby odpowiedzieć na pytania, jakie do nas kierujesz oraz dostarczać Ci informacje o naszych usługach (takie jak newslettery, aktualności branżowe, informacje o naszych produktach i usługach, zaproszenia na eventy, kwestionariusze, badania rynku itp.), na których wysyłanie uzyskaliśmy Twoją zgodę albo które dotyczą produktów bądź usług Lloyd’s Register, które w naszym przekonaniu mogą Cię zainteresować. Nie wykorzystamy Twoich danych osobowych w żadnym innym celu.

Lloyd’s Register zbiera informacje o Twoim korzystaniu z naszych stron poprzez ciasteczka. Robimy to, aby dopasować i spersonalizować Twoją interakcję z naszą stroną a także, w połączeniu z informacjami o jej użytkowaniu przez innych odwiedzających, poprawiać treści, wygląd i skuteczność naszych stron. Szczegóły znajdują się w naszej Polityce ciasteczek.

W jaki sposób chronione są Twoje dane osobowe?

Lloyd’s Register dba o ochronę Twoich danych osobowych stosując odpowiednie środki techniczne i organizacyjne, i nie udostępnia Twoich danych osobowych nikomu spoza własnej grupy ani żadnym osobom bądź podmiotom spoza obszaru Wielkiej Brytanii i/lub Unii Europejskiej, z wyjątkiem i o ile: (i) jest to konieczne dla celów przedstawionych w niniejszej Informacji o polityce prywatności; oraz (ii) uzyskano pewność, że istnieją odpowiednie środki bezpieczeństwa gwarantujące, że informacje te nadal będą przechowywane i wykorzystywane zgodnie z niniejszą informacją i Ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych Unii Europejskiej (EU 2016/679).

Do niektórych zadań związanych z naszymi stronami - takich jak hosting czy kwestie funkcjonalności, zatrudniamy usługodawców, z których część w ramach świadczonych dla nas usług również przetwarza Twoje dane osobowe. Dbamy, aby również ci usługodawcy przestrzegali postanowień niniejszej Informacji o polityce prywatności.

Jak długo Lloyd’s Register przechowuje dane osobowe?

Twoje dane osobowe są przez Lloyd’s Register przechowywane przez okres nie dłuższy niż jest to konieczne dla celów przedstawionych w niniejszej Informacji o polityce prywatności, chyba że prawo wymaga, aby były przechowywane dłużej.

Jakie są Twoje prawa?

Odnośnie Twoich danych osobowych przysługuje Ci szereg praw, w tym:

  • prawo do dostępu i kopii Twoich danych osobowych;
  • prawo do korekty błędnych bądź niekompletnych danych osobowych;
  • prawo do zażądania usunięcia Twoich danych osobowych;
  • prawo do ograniczenia bądź sprzeciwu dla przetwarzania Twoich danych osobowych przez Lloyd’s Register’s;
  • prawo do wycofania swojej zgody na ich przetwarzanie przez nas w dowolnym momencie (w tym również prawo do wycofania zgody na otrzymywanie od nas powiadomień w dowolnym momencie albo poprzez kontakt z nami za pomocą którejś z metod wskazanych w niniejszej Informacji o polityce prywatności albo poprzez kliknięcie w link do rezygnacji z newslettera zawarty w e-mailach, które od nas otrzymujesz).

Prosimy o kontakt w razie chęci skorzystania z któregoś z przysługujących Ci praw. Do każdego z przysługujących Ci praw odniesiemy się w ciągu miesiąca od otrzymania Twojego zgłoszenia, chyba że będzie ono złożone albo będzie dotyczyło znacznej ilości danych - wówczas odpowiemy w ciągu trzech miesięcy.

A jeśli zechcę osobiście odwiedzić biuro Lloyd’s Register?

Jeśli przyjdziesz do któregoś z naszych biur, niewykluczone, że poprosimy Cię o Twoje podstawowe dane osobowe (jak te, wymienione w niniejszej Informacji o polityce prywatności) i wyłącznie w celu zapewnienia ochrony i bezpieczeństwa placówki. Możemy Cię poprosić o zalogowanie się i wylogowanie z wizyty w którymś z naszych biur, i wręczyć Ci przepustkę gościa na czas Twojej wizyty. Tam, gdzie na terenie którejkolwiek z naszych placówek działa telewizja przemysłowa (CCTV), monitorowanie odbywa się wyłącznie dla celów bezpieczeństwa.

Jak złożyć zażalenie?

Jeśli chcesz złożyć zażalenie odnośnie sposobu, w jaki Lloyd’s Register obchodzi się z Twoimi danymi osobowymi, prosimy o kontakt z inspektorem ochrony danych osobowych Lloyd’s Register za pomocą którejś z podanych wyżej metod.

Przysługuje Ci również prawo do zgłoszenia skargi do organu nadzoru. Dla Lloyd’s Register, właściwym organem nadzoru jest UK Information Commissioner’s Office (aby zgłosić skargę bądź wyrazić zaniepokojenie, wejdź na: https://ico.org.uk/concerns).

Czy Informacja o polityce prywatności Lloyd’s Register podlega aktualizacjom?

Lloyd’s Register może od czasu do czasu zmieniać treść niniejszej Informacji o polityce prywatności bez powiadamiania Cię o tym. Warto zatem od czasu do czasu sprawdzać niniejszą Informację o Polityce prywatności, by mieć pewność, że znasz jej bieżącą wersję, która będzie mieć zastosowanie do wszystkich Twoich odwiedzin na naszych stronach. Niniejsza Informacja o polityce prywatności po raz ostatni została zaktualizowana 12 czerwca 2018 roku.

 

Chcesz się z nami skontaktować?

Naciśnij Enter albo strzałkę, by wyszukać Naciśnij Enter, by wyszukać

Ikona wyszukiwania

Czy szukasz?